John McTiernan anirà a la presó

Aquests dies s’ha confirmat finalment que el director d’acció John McTiernan haurà de complir la sentència d’un any de presó de la que va ser sentenciat al 2010 pel cas Pellicano. Aquest cas, que va esclatar el 2006 va ser tot un escàndol a Hollywood. Anthony Pellicano, detectiu privat de les estrelles, va ser investigat i sentenciat per delicte d’escoltes il·legals. Entre els famosos que van sortir esquitxats per exemple, Tom Cruise durant el seu divorci de Nicole Kidman. Tornant a McTiernan, el cas és que el director va contractar al detectiu privat (que està complint 15 anys de condemna) per investigar i escoltar il·legalment al productor de la seva pel·lícula ROLLERBALL, Chuck Roven. Durant les investigacions, ell ho va negar tot a l’FBI i més endavant és va demostrar que va mentir. I és precisament per tal crim, mentir a l’FBI, que va ser sentenciat. Des de llavors, McTiernan ha estat apel·lant tot el possible fins que ara el Tribunal Suprem ha refusat la seva darrera apel·lació. Arribat a aquest punt, no li queda més remei que complir un any a una presó federal i pagar 100.000 dòlars.

627

Sense posar-nos en temes legals i penals dels que no entenem (ni volem) és realment una llàstima aquesta mena d’ostracisme en el que McTiernan viu des de que tot això va esclatar. Ell mateix ha declarat sentir-se víctima d’una conspiració més pròpia de les seves cintes. Més enllà del sensacionalisme de la notícia (un director de renom a la presó) és una pena tot plegat, més quan parlem d’un dels meus directors predilectes. Sobretot quan estava en estat de gràcia a finals dels 80 i principis dels 90. Seus són clàssics com DEPREDADOR, JUNGLA DE CRISTAL o LA CAZA DEL OCTUBRE ROJO, tots ells consecutius.

A més, va dirigir l’excel·lent JUNGLA DE CRISTAL. LA VENGANZA, EL SECRETO DE THOMAS CROWN o un dels meus plaers culpables d’infància, EL ÚLTIMO GRAN HÉROE. Des del 2000, només suma fracassos com ROLLERBALL o BASIC i amb tot el cas Pellicano com diem, ha caigut en desgràcia a Hollywood. McTiernan ha tingut projectes varis com RUN amb Thomas Jane però mai els ha pogut tirar endavant per tota aquesta polèmica. En fi, una llàstima que de moment per un any més, no podrem tenir cap pel·lícula nova d’un dels noms clau del cinema d’acció de qualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s