Ha mort Fernando Guillén

Avui ha mort a Madrid als 80 anys com a conseqüència d’una llarga malaltia l’actor Fernando Guillén. El cinema espanyol es queda un cop més sense un dels seus actors més emblemàtics. En els darrers mesos han estat bastants els grans intèrprets espanyols que ens han deixat. Sancho Gracia, Juan Luis Galiardo, Carlos Larrañaga o Tony Leblanc són alguns d’ells. Fernando Guillén va estar nominat 3 cops al Goya i el va guanyar el 1991 per DON JUAN EN LOS INFIERNOS, de Gonzalo Suárez.

L’actor va tenir una trajectòria impecable i seriosa tant en cinema com en teatre. Al 2008 es va retirar dels escenaris amb l’obra EL VALS DEL ADIÓS, amb la que Guillén posava fi a una carrera teatral magnífica, paradigma de modernitat en dècades molt dures a Espanya. En cinema, la seva carrera va ser igual de sòlida, treballant amb grans directors espanyols com Fernando Fernán Gómez, Carlos Saura, Imanol Uribe, Gonzalo Suárez, Jose María Forqué o Pedro Almodóvar a MUJERES AL BORDE DE UN ATAQUE DE NERVIOS o TODO SOBRE MI MADRE. Sobre Guillén, el director manxec ha dit: “Un actor i una persona deliciosa. Lleial, implicat, entusiasta, modern, com de la família”. Ben cert.

Fernado Guillén, un rostre inolvidable.

Fernado Guillén, un rostre inolvidable.

Malgrat desenvolupar tota la seva carrera a Madrid (on inicialment va estudiar dret), Fernando Guillén va néixer a Barcelona el 29 de novembre de 1932, encara que de ben jove es va traslladar a la capital de l’estat.  Tot i així també va actuar en pel·lícules pròpiament catalanes. Jo personalment guardo bon record de QUÈ T’HI JUGUES, MARI PILI?, de Ventura Pons. Una divertida cinta molt de la Barcelona dels 90 on Fernando Guillén, parlant amb el poc català que recordava, interpretava a un professor de conduir enamoradís. Recentment també havia actuat a la pel·lícula EL GÈNERE FEMENÍ de Carles Bempar.

Guillén es va casar amb la també actriu Gemma Cuervo. Tots dos van formar una dinastia actoral, ja que dos dels seus fills també s’han dedicat amb èxit a la interpretació. Estem parlant es clar, de Cayetana i Fernando Guillén Cuervo. Des de LA CASA DE VIDRE, li volem donar un sentit record i desitjar que descansi en pau.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s