Al Pacino i Brian De Palma de nou junts

I no serà de nou per una cinta de gàngsters…20 anys després de l’obra mestra infravalorada ATRAPADO POR SU PASADO i 30 anys després del fenomen de culte EL PRECIO DEL PODER, Brian De Palma i Al Pacino tornaran a col·laborar. Aquest cop serà per HAPPY VALLEY un drama centrar en la història real de l’entrenador de futbol americà Joe Paterno. El guió correrà a càrrec de Dave McKenna (AMERICAN HISTORY X) i està basat en la biografia best-seller PATERNO, de Joe Posnanski.

8830_3

De Palma i Pacino mentre rodàven ATRAPADO POR SU PASADO.

Què té d’especial la vida de Paterno? Aquí òbviament no es coneix molt, però els aficionats al futbol americà n’hem sentit a parlar. Joe Paterno va ser durant més de quatre dècades l’exitós entrenador de la universitat de Penn State. Respectat per tots tant per les seves victòries com per la seva filosofia i dedicació amb l’educació dels jugadors. La seva reputació va caure quan es va saber al 2011 que un dels seus ajudants, Jerry Sandusky, havia abusat de menors durant el seu temps com a membre de l’staff. El tema és que Paterno ho sabia, s’ho va callar i no va prendre accions contra Sandusky. Paterno va ser immediatament acomiadat i al cap d’uns mesos va morir de càncer. Des de llavors la figura de Paterno ha estat molt discutida als EUA.

En tot cas, és una alegria que dos monstres com De Palma i Pacino tornin a treballar plegats. La història dona de sí, encara que sembla que dona més per un drama dur que no per un thriller rebuscat com els que li agraden a De Palma. Tot i així està molt bé que De Palma pugui fer una pel·lícula amb pressupost i viabilitat, cosa que darrerament li costa. En quant a Pacino, últimament està fent bones actuacions en pelis de l’HBO, però en cinema encara li manquen aquelles grans interpretacions d’abans. Veurem com evoluciona el projecte i si el guió de McKenna, la direcció de De Palma i l’actuació de Pacino són encertades i ens donen una bona pel·lícula.

Pacino caractaritzat a unes de les seves últimes pels, s'assembla bastant a Paterno.

Pacino caracteritzat a unes de les seves últimes pelis, s’assembla bastant a Paterno.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s