Un documental català competint a Sundance

Demà, 17 de gener, comença una nova edició de Sundance, el festival indie per excel·lència.

Ens fa especial il·lusió destacar al presència d’un documental català en la Selecció Oficial del festival nord-americà. Es tracta de GOOGLE I EL CERVELL MUNDIAL produït per Carles Brugueres i Bettina Walter de la productora barcelonesa Polar Star Films.  La peli, dirigida per Ben Lewis, s’estrenarà mundialment en la secció World Documentary Competition.

Aquest documental s’endinsa en un tema tant apassionant i polèmic com és el projecte Google Books del gegant d’internet, GOOGLE.  El buscador més important del món s’ha dedicat durant els últims 10 anys a la titànica missió d’escanejar tots i cada un dels llibres escrits per la humanitat amb la intenció de digitalitzar i recopilar tot el saber humà en una mateixa base de dades.

Darrere d’aquest objectiu s’obren moltíssims dilemes ètics i legals. Es tracta de filantropia o de monopoli de la informació?  Cal tenir en compte que moltes de les obres digitalitzades tenen drets d’autor i, per tant, estan protegides pel dret de propietat intel·lectual. GOOGLE I EL CERVELL HUMÀ planteja tots aquests interrogants i ens ofereix una gran reflexió sobre somnis i ambicions, a la vegada que ens mostra la cara oculta i els perills d’Internet.

Des d’aquí desitjem molta sort al film i esperem que s’estreni ben aviat. Mentrestant us oferim el tràiler!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s