Hollywood mira a la Bíblia

Ni el gènere pèplum es salva de la febre del remake.

La MGM, amb les arques plenes després dels èxits de taquilla SKYFALL  i EL HÒBBIT, estaria planejant fer un remake del clàssic i guanyador d’11 Oscars, BEN-HUR (1959), mític film dirigit per William Wyler i protagonitzat per Charlton Heston.

La intenció dels estudis és rodar una nova pel·lícula molt més fidel a la novel·la original “Ben-Hur: A Tale of the Christ”, un llibre publicat al 1880 que va ser tot un super vendes del seu temps. En paraules de Sean Daniel, un dels productors, “Ben-Hur és una de les grans històries d’amistat i traïció, i de fe, que funciona en la gran pantalla com un thriller d’acció per a tots els públic”. (Personalment, la sola menció a un “thriller d’acció” em fa tremolar…)

El guió ha estat encarregat a Keith Clarke, guionista de CAMINO A LA LIBERTAD i, a diferencia del film original, sembla que inclourà també fragments de la vida de Jesucrist amb el que Ben-Hur manté varies trobades. Seguirem atents a més novetats del projecte…

ben-hur-remake

BIBLIAMANIA!

Davant l’evident crisi d’idees que assola Hollywood, sembla que els grans estudis s’estan llançat a adapatar el llibre que més exemplars ha venut des de l’inici dels temps: The Holly Bible.

A part del remake de BEN-HUR, són uns quants els projectes en marxa que es basen en els relats bíblics. Darren Aronofsky, aclamat director d’EL CISNE NEGRO, està en plena post-producció de NOAH , protagonitzada per Russel Crowe com a Noè (Master and Commander de l’Arca) i que arribarà als cinemes d’aquí a un any.

El cas més curiós el trobem en la competició entre Steven Spielberg i Ridley Scott per adaptar la vida i miracles de Moisès. Spielberg es troba en plena preparació de GODS AND KINGS, una reinterpretació èpica d’aquesta figura de l’Antic Testament i per la seva banda, Ridley Scott també va anunciar fa uns mesos que està treballant activament en el film MOSES. El director de PROMETHEUS ha afirmat que no li interessen les grans gestes que tothom coneix sinó que es vol centrar en les relació entre Moisès i el faraó Ramses II.

Finalment, la Warner, que no es vol quedar enrere, ha anunciat que està treballant en una peli sobre la vida de Ponç Pilat, el governador de Judea que va condemnar a Jesús a la creu.  Encara no hi ha director confirmat pel film, el que si que se sap és que tindrà com a protagonista… Brad Pitt!

Primer va ser l’obessió pels remakes, resucitar les sagues cinematogràfiques, i els superherois. Ara sembla que la Bíblia és el porducte de temporada a Hollywood. El que està clar és que, en temps difícils,  la fe  mou muntanyes… i també ven moltes entrades.

Anuncis

One response to “Hollywood mira a la Bíblia

  1. El millor Ponç Pilat de la història del cinema és i serà David Bowie a La Última Tentación de Cristo d’Scorsese!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s