Trey Parker i Matt Stone creen el seu propi estudi de cinema

Els mítics creadors de la sèrie d’animació de culte de la Comedy Central SOUTH PARK, Trey Parker i Matt Stone, porten anys sorprenent-nos amb aquest fenomen que va molt més enllà de la comèdia més esbojarrada, portant-nos també una feroç crítica social de l’actualitat i que sorprèn, precisament, per la seva immediatesa (recordem que un dia després de les eleccions dels Estats Units d’Amèrica, quan Obama havia tornat a guanyar, ja s’havia emès un capítol fent paròdia dels esdeveniments). No només això, sinó que a la seva 16a temporada encara manté un toc fresc en els seus gags, trames i diàlegs, fet que moltes poques sèries han aconseguit al llarg de la seva carrera. Si a tot això afegim que cada capítol està escrit, dirigit i doblat pel seu duo creador, és innegable que ens trobem amb dos grans creadors d’un talent indiscutible i una creativitat en ebullició.

Trey Parker i Matt Stone creen el seu propi estudi de cinema

Matt Stone i Trey Parker, pares i creadors de South Park

El següent pas lògic, doncs, és que trobessin la manera d’explotar la seva creativitat per altres vies. Sembla ser que els dos creadors han pogut reunir els suficients inversors i diners com per portar-ho tot al següent nivell: crear el seu propi estudi de cinema, Important Studios. El nom ja reflecteix la ironia innata dels dos còmics, que han afirmat que “havent treballat amb altres estudis al llarg dels anys, ens vam adonar que les nostres persones preferides a tot el món som nosaltres mateixos”.

El nou estudi està en part finançat per tots els ingresos de la seva sèrie d’animació i de l’èxit indiscutible del seu musical de Broadway THE BOOK OF MORMON, i s’estima que estarà valorat en uns 300 milions de dòlars. Un dels primers projectes dels nous estudis, de fet, podria ser l’adaptació del seu musical a les grans pantalles. Parker i Stone, que en un principi van començar com a empleats a altres estudis, consideren ara que ja s’han fet grans per això i que volen tenir més control creatiu sobre els seus projectes. També ironitzen sobre l’origen de crear els estudis, afirmant que volien estar inspirats en els estudis de DreamWorks i Lucas Arts, però que al cap i a la fi els seus estudis volen ser més humils i petits: “Si DreamWorks és Walmart, nosaltres estem aquí teixint jerseis”, comenta Matt Stone.

Això només es pot prendre com una més que bona notícia, considerant que les altres incursions que han fet el duo al cinema com a directors, l’adaptació de la seva sèrie, SOUTH PARK: MÁS GRANDE, MÁS LARGO Y SIN CORTES, i l’excel·lent pel·lícula de titelles TEAM AMERICA: LA POLICÍA DEL MUNDO, ja eren d’una qualitat innegable. Considerant que ara tinguin control absolut sobre les seves produccions, podem esperar films no només hilarants, sinó d’una crítica feroç i un humor cru, que cada cop sembla més necessari a l’època que ens ha tocat viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s