Argo i Els Miserables vencedores dels Globus d’Or 2013

ARGO i ELS MISERABLES han estat les grans triomfadores de la 70ena edició dels Globus d’Or, celebrada aquest diumenge a Los Angeles.

El musical de Tom Hooper s’ha endut 3 de les 4 candidatures a les que optava, convertint-se així en el film més premiat. ELS MISERABLES s’ha alçat amb els premis a Millor comèdia o musical de l’any, Millor actor de comèdia o musical per Hugh Jackman i Millor actriu secundària per Anne Hathaway.

Però la veritable notícia de la nit l’ha protagonitzat ARGO, de Ben Affleck, que s’ha endut el premi a Millor pel·lícula dramàtica i Millor director. Affleck  li ha passat la mà per la cara a LINCOLN de Steven Spielberg que arribava a la gala com a gran favorita amb 7 nominacions i que s’ha acabat conformant amb el previsible (i merescut) premi a Daniel Day-Lewis com a Millor actor de pel·lícula dramàtica. L’altre film que apuntava alt però s’ha acabat desinflant és LA NOCHE MÁS OSCURA de Kathryn Bigelow, que ha aconseguit un premi per a Jessica Chastain com a Millor actriu de peli dramàtica.

A destacar també l’èxit de Quentin Tarantino, que poc a poc va rebent el reconeixement que es mereix per la seva brillant carrera. Sense tenir els pronòstics a favor, DJANGO DESENCADENADO s’ha fet amb el premi a Millor guió per al propi Tarantino i Millor actor secundari per a Christopher Waltz. L’actor austríac converteix en premis totes les seves aparicions en films de Tarantino.

Com ja s’esperava, AMOR de Michael Haneke i BRAVE de Pixar s’han fet amb el guardó a Millor pel·lícula en llengua estrangera i Millor pel·lícula d’animació. També ens agrada molt el premi per Adele i el seu tema “Skyfall” com a Millor cançó original (molt entranyable la xocada de mans entre la cantant i Daniel Craig).

Les curiositats de la gala han estat l’aparició no anunciada de l’ex-president Bill Clinton i l’emotiu discurs de Jodie Foster, guardonada amb el premi honorífic Cecil B. DeMille, que ha sonat a retirada. L’actriu, en comptes de fer un repas a la seva extensa carrera i repartir agraïments com és habitual, ha llançat un dard enverinat  fent menció als perills de convertir-se en una celebritat. L’actriu també ha reivindicat, entre bromes,  la seva homosexualitat. Sens dubte, el discurs de Foster ha estat un dels moments  de la nit.

Ara, el que ens preguntem tots és:

COM S’HAN DE LLEGIR AQUESTS PREMIS DE CARA A LA LLUITA PELS ÒSCARS?

Doncs bé, es fa difícil fer un pronòstic. D’entrada perqué Ben Affleck, per sorpresa de tothom, NO ha estat ni nominat com a Millor Director  per l’Acadèmia. Així, podria ser que Steven Spielberg s’emporti als Òscars tot el que no li han donat als Globus d’Or (recordem que LINCOLN arribarà a la gala amb 12 nominacions, ni més ni menys). Tot i així, tal i com s’han anat repartint els premis dels diferents sindicats i associacions de crítics, tot apunta a que ARGO hauria de tenir moltes opcions de proclamar-se com la millor pel·lícula de l’any. Després dels Globus d’Or també surten reforçats ELS MISERABLES de Tom Hooper i AMOR de Michael Haneke, tots dos nominats a Millor Pel·lícula i Millor Director.

El que queda cada cop més clar són els premis a les interpretacions. Seria una sorpresa majúscula que Daniel Day-Lewis no aconseguís el seu tercer Òscar per LINCOLN. De la mateixa manera que Jessica Chastain va llançada de cara al premi a Millor Actriu. I pel que fa als actors secundaris apunta a que tindrem un duel entre Christopher Waltz i Philip Seymour Hoffman (THE MASTER) mentre que en categoria femenina Anne Hathaway cada cop està més a prop d’aconseguir el seu primer premi de l’Acadèmia.

Aquí teniu la llista completa de premiats (inclosos el guardons de TV):

Millor pel·lícula dramàtica
ARGO de Ben Affleck

Millor comèdia o musical
LOS MISERABLES de Tom Hooper

Millor director
Ben Affleck per ARGO

Millor guió
Quentin Tarantino per DJANGO DESENCADENADO

Millor actor de pel·lícula dramàtica
Daniel Day-Lewis per LINCOLN

Millor actriu de pel·lícula dramàtica
Jessica Chastain per LA NOCHE MÁS OSCURA

Millor actor en comèdia o musical
Hugh Jackman per ELS MISERABLES

Millor actriu en comèdia o musical
Jennifer Lawrence per EL LADO BUENO DE LAS COSAS

Millor actor secundari
Christoph Waltz per DJANGO DESENCADENADO

Millor actriu secundària
Anne Hathaway per ELS MISERABLES

Millor pel·lícula d’animació
BRAVE

Millor pel·lícula en llengua estrangera
AMOR de Michael Haneke

Millor cançó original
Adele (“Skyfall” per “SKYFALL”)

Millor banda sonora
Mychael Danna per LA VIDA DE PI

TELEVISIÓ

Millor sèrie dramàtica TV
HOMELAND

Millor sèrie de comèdia TV
GIRLS

Millor pel·lícula de Tv o minisèrie
GAME CHANGE

Millor actor en serie de Tv y comèdia
Don Cheadle per HOUSE OF LIES

Millor actriu en sèrie de comèdia
Lena Dunham per GIRLS

Millor actriu en sèrie dramàtica Tv

Claire Danes per HOMELAND

Millor actor en sèrie dramàtica
Damian Lewis per HOMELAND

Millor actor en minisèrie o peli de Tv
Kevin Costner per HATFIELDS & McCOYS

Millor actriu en minisèrie o peli de Tv
Julianne Moore per GAME CHANGE

Millor actor secundari en sèrie, minisèrie o pel·lícula de  Tv
Ed Harris per GAME CHANGE

Millor actriu secundària en sèrie, minisèrie o pel·lícula de Tv
Maggie Smith per DOWNTON ABBEY

 

Anuncis

One response to “Argo i Els Miserables vencedores dels Globus d’Or 2013

  1. Retroenllaç: Live by Night serà el nou film de Ben Affleck | La Casa De Vidre·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s