The lobster: Ciència ficció de la mà de Lanthimos, director de Canino i Alps

Al 2011 apareixia la pel·lícula ALPS  a diverses llistes dels millors films d’aquell any. Es tractava d’un film estrany, on un grup de gent havia muntat el negoci de personificar a difunts recents per tal d’ajudar a les famílies en el seu procés de dol. La firmava el director grec Yorgos Lanthimos, que s’havia donat a conèixer prèviament a Europa i, fins i tot, als Estats Units amb el seu anterior i no menys desconcertant film CANINO, que es va fer amb el premi Un certain regard a l’edició del 2009 del Festival de Cannes. Lanthimos ha sabut destacar-se des de llavors com un director a seguir, dotant d’un aire fresc a la cinematografia grega que potser no es veia des de Theos Angelopoulos.

Sembla ser que ja està en procés el nou projecte del director, THE LOBSTER, un film de ciència ficció escrita pel seu habitual guionista, Efthymis Filippou, un projecte amb un pressupost de gairebé 2 milions d’euros i que encara busca finançament. El film serà una co-producció, entre Irlanda, Regne Unit i Grècia, tot i que no es descarten altres vies de finançament.

La història de THE LOBSTER ens situaria en un món futur no massa llunyà i distòpic, on ser solter va contra la llei. Tots els solters són detinguts i enviats a un hotel on haurien d’emparellar-se en un període de 45 dies. Si no és així, seran condemnats a convertir-se en un animal de la seva elecció i enviats a viure al bosc, on viuen els anomenats “solitaris”. El protagonista del film és un resident de l’hotel que s’enamorarà d’un d’aquests solitaris, que va en contra de  les normes del sistema. Un film, en paraules del director, que tractarà sobre la por a viure sol, la por a viure amb algú i els desoladors efectes que pot provocar la soledat.

Personalment, crec que pot ser molt interessant acostar-nos a una distòpia de mà del director grec, que ha estat capaç de portar-nos un retrat diferent de la naturalesa humana i que podria aconseguir qualsevol d’aquests dies el seu film més personal.

El director grec Yorgos Lanthimos a l’última mostra del Festival de Cinema de Venecia 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s