L’Iran rodarà la seva pròpia versió d’Argo

Argo, dirigida per Ben Affleck, va ser una de les pelis més destacades del 2012. Ho demostren les 7 nominacions als Oscars i  els premis a Millor Pel·lícula i Millor Director aconseguits recentment en els Critic Choice’s Awards. La peli, basada en fets reals (o això pensàvem fins ara…), relata els esforços del govern americà per rescatar 6 diplomàtics de l’Iran, en plena revolució islamista del 79.

argo_07c

Argo va despertar la inidiganció de les autoritats iranianes, que van prohibir-ne l’exhibició, considerant que es tracta d’un film “anti-iranià” que no s’ajusta a la realitat. Per això el govern d’aquesta república islàmica ha anunciat que té intenció de finançar un film que presenti la seva pròpia versió de l’anomenada “crisis dels hostatges”. Segons l’Iran, no van ser 6 diplomàtics sinó 20 els que van ser entregats (i no rescatats) a les autoritats americanes i canadenques pels mateixos revolucionaris. El film, que disposarà d’un ampli pressupost, serà dirigit per Ataola Salmanian i de moment s’ha titulat com The General Staff.

Segons el propi director del film “serà una resposta apropiada a Argo, un film antihistòric” i argumenta que els fets exposats en la seva versió estaran basats en testimonis directes, a diferencia de la cinta d’Affleck. El rodatge està previst pel 2014.

A veure si tenim alguna possibilitat de veure aquest film! Visionar les dues versions seria un bon (i recomanable) exercici de perspectiva.

Assalt de l’ambaixada americana de Teheran

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s