Subhastes cinèfiles

De vegades ser cinèfil té un preu molt alt. En aquest cas, uns 1.2 milions de dòlars és el que va pagar un col·leccionista de Nova Jersey per 9 cartells de cinema únics, entre els quals destaca el de la pel·lícula METROPOLIS, de Fritz Lang.

El nord-americà Ralph DeLuca, propietari de l’empresa d’articles de cinema Movie Archives, va ser el guanyador de la subhasta. El cartell de METROPOLIS, il·lustrat per l’alemany Heinz Schulz-Neudamm, té un altíssim valor ja que només existeixen quatre còpies en tot el món. Una pertany al Museu d’Art Modern de Nova York, l’altra està a la Biblioteca Nacional d’Àustria i es creu que la tercera podria pertànyer a l’actor Leonardo DiCaprio. No ens estranyaria gens, considerant que l’actor va comprar el passat divendres l’inoblidable piano de la pel·lícula CASABLANCA. El piano es va vendre per un valor menor del que s’esperava la casa de subhastes: uns 600.000 dòlars (només la meitat del preu desitjat). DiCaprio ja ha anunciat la seva intenció de donar el cèlebre piano al Museu d’Art de Los Angeles. I és que, de vegades, els objectes del cine acaben convertint-se en veritables obres d’art.

metropolis-poster-big%5B1%5D1927

El disseny del cartell venut a la subhasta

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s