Amb el final d’any sempre apareixen llistes que recullen en xifres el que ha estat l’any a diferents nivells. En el cas que ens ocupa, a nivell econòmic, Forbes ha publicat un llistat dels actors i actrius que més diner han recaptat aquest 2012 i una altra  amb els intèrprets més rendibles, aquells que retornen més diner per dòlar invertit. Evidentment no són llistes necessàriament dels millors actors i actrius, esta clar, però si que donen una visió  de l’impacte econòmic de certs intèrprets i com no, dels criteris en que es mou  la industria de Hollywood.

La primera llista recull els actors protagonistes que més han recaptat amb les seves pel·lícules a nivell mundial. La primera posició és per Robert Downey Jr que tan sols ha estrenat LOS VENGADORES, cosa que ha estat bastant polèmica, perquè la pel·lícula és una peça coral de superherois i es podria dir que qualsevol dels altres actors que formen l’equip podria estar en el número 1. Però Forbes es defensa dient que Downey Jr és el més protagonista de tots. Polèmiques a part, aquesta és la llista en dòlars americans dels 10 primers:

 1. Robert Downey Jr 1.500 milions.
 2. Kristen Stewart 1.200 milions.
 3. Christian Bale, 1.000 milions.
 4. Daniel Craig, 951 milions.
 5. Robert Pattinson 793 milions.
 6. Taylor Lautner, 779 milions.
 7. Adrew Gardfield, 752 milions.
 8. Jeffiner Lawrence, 748 milions.
 9. Will Smith, 634 milions.
 10. Mark Whalberg, 598 milions.

Pel que fa a la segona llista de Forbes, aquesta recull als intèrprets més rendibles, a aquells pels quals cada dòlar invertit, reporta més beneficis. La llista té en compte el salari, els pressuposts dels films i la recaptació d’aquests en els darrers 3 anys. La llista l’encapçala Natalie Portman, sobretot gràcies a l’èxit que va tenir CISNE NEGRO, que amb un pressupost de 13 milions de dòlars, va recaptar prop de 330 milions. Així, la inversió de cada dòlar en Natalie Portman té uns beneficis de 40, 70 dòlars. Aquesta és la llista completa:

 1. Natalie Portman – 42,70$ per cada dòlar pagat.
 2. Kristen Stewart – 40,60$ per cada dòlar pagat.
 3. Shia LaBeouf – 35,80$ per cada dòlar pagat.
 4. Robert Pattinson – 31,70$ per cada dòlar pagat.
 5. Daniel Radcliffe – 30,50$ per cada dòlar pagat.
 6. Taylor Lautner – 29,50$ per cada dòlar pagat.
 7. Bradley Cooper  – 25$ per cada dòlar pagat.
 8. Dwayne Johnson – 22,70$ per cada dòlar pagat.
 9. Amy Adams – 22,60$ per cada dolar pagat.
 10. Kevin James – 22,40$ per cada dòlar pagat.

Fes un comentari